✅ مطالعه جدید: آیا شانس مواجهه با RAAS inhibitors در مقایسه با دیگر دارویهای ضد پرفشاری خون، در بیماران کوید19 بیشتر از جمعیت عادی جامعه است؟ محققین در مقاله مجله لنست، 1139 بیمار کوید 19 و 11390 شاهد را برای این موضوع بررسی کرده و نتیجه گرفته اند که RAAS inhibitors ریسک کوید19 نیازمند بستری را زیاد نمیکند.
مطالعات قدیمیتر:
✅ در یک مطالعه مورد-شاهدی مبتنی بر جمعیت در ایتالیا ، تاثیر داروهای ARB و ACE-I بر بیماری کوید۱۹ بررسی شده است. گروه بیماری شامل ۶۲۷۲ و گروه شاهد شامل ۳۰۷۵۹ نفر بوده است. اگر چه به علت شیوع بیشتر بیماریهای قلبی و عروقی در بیماران کوید۱۹، میزان مصرف داروهای ARB و ACE-I در بیماران کوید۱۹ بیشتر بوده است، اما استفاده از این داروها با این بیماری به صورت کلی و همچنین در موارد شدید و مرگ ارتباط معناداری نداشته است.
✅ در مطالعهی دیگری مشخص شده است که استفاده قبلی از داروهای فشار خون مثل ARB ، ACEI، بتابلاکر، تیازید، CCB تاثیر قابل توجهی در افزایش مثبت شدن بعدی تست کرونای بیمار یا ابتلا به نوع شدید بیماری نداشته است.
✅ در مطالعه دیگری مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی و کوید۱۹، عوامل موثر بر مرگ بیمار کوید۱۹ در بیمارستان بررسی شده است. سن بالای ۶۵ سال، بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، آریتمیقلبی، COPD و مصرف فعلی سیگار همگی به صورت مستقل بر مرگ داخل بیمارستان بیماران کوید۱۹ موثر بوده است. در این مطالعه نیز مشخص شده است که ARB و ACE-I با مرگ داخل بیمارستان کوید۱۹ ارتباطی نداشته است.